A legnépszerűbb fotóim 2014-ből

Végeztem egy kis közvélemény kutatást a baráti körben, hogy kinek melyik a kedvenc fotója 2014-ből. Emellett megnéztem a különböző oldalakon publikált képeim népszerűségét is. Így alakult ki ez a 10-es lista amit lent, a folytatásban a készítés időrendjében láthattok.

Fotós szempontból nagyon szerencsés volt a tavalyi év. Rengeteg gyönyörű helyen jártam és természetesen sosem hagytam otthon a fényképezőmet. A sorozat igen sokszínű lett, találtok benne természet-, táj-, street-, város fotót és portrét is.

 

“The One” – 2014.04.06, Celldömölk

Egy nem tipikus tavaszi téma, ami nem a harsány, kicsattanó színekről szól. Sokkal inkább az ellentétekről, a tömegből való kiemelkedésről.


 “Holdkelte” – 2014.04.15, Budapest

A telihold hálás téma, de sok tervezést igényel: mikor, pontosan honnan szeretném elkészíteni a fotót, milyen legyen a kompozíció. Emellett szerencse is kell hozzá, hiszen a kérdéses 15-20 perc időjárását nehéz előre megmondani, és persze türelem is. Alapvetően tiszta időre számítottam, a tervem az volt, hogy már a horizont környékén a TV torony takarásában el tudom készíteni a fotót. Ehhez képest már majdnem lemondtam a dologról (nem lehetett látni, hogy pontosan meddig tartanak a felhők), amikor előbukkant. Ez látvány minden várakozásomat felülmúlta.


“Színek” – 2014.05.03, Lillafüred

Lillafüred csodálatos. Lehet túrázni egyet az erdőben, felülni a kisvasútra, sétálni egyet a Hámori-tó körül, vagy csónakázni. Bárhol is, de egy kicsit romantikázni mindig jó, főleg tavasszal, amikor gyönyörűek a színek körülöttünk.


Tünde – 2014.06.07, Celldömölk

Egy álom-portré. Naplementében, ellenfényben, a természetben, csodálatos színekkel és gyönyörű lánnyal.


“Hegyek között” – 2014.06.15, Bovec

A hegyek mindig lenyűgöznek. A párás, titokzatos völgyek. A hullámos lankák, rojtos gerincek. A havas, kopár csúcsok, a felettük átbukó felhők. Minden napszakban, minden körülmények között.


“Egy nap Toszkánában” – 2014.09.27, Tavarnelle – Vada

Mennyire különböző tud lenne egy napkelte és egy napnyugta, persze teljesen más környezetben. Ez a két kép egyazon napon készült, egy csodálatos nyaraláson.

Napkelte a Toszkán hegyek között

“Fényben” – 2014.10.02, Riva del Garda

A hegyekről már írtam, hogy lenyűgöznek. Születik a fejemben sok-sok kép, amit szeretnék egyszer elkészíteni. Na ez egy ilyen.


“Esti csúcs” – 2014.10.22, Budapest

Hosszú expozícióval olyan mintákat is előcsalogathatunk amiket egyébként nem látunk. Így egy átlagos, szürke hétköznap délutánon is csodákat tehetünk.


“A semmibe” – 2014.10.29, Budapest

Egy elkapott pillanat a megfelelő időben és helyen. Reggel, munkába menet készült, szerencsére volt egy kis időm megállni és megörökíteni.


“Köd” – 2014.11.21, Budapest

A magasba emelkedő, csupaszodó fák sziluettje, a kissé párás, ködös idő, az őszi este hangulata, és a sárgás, meleg színek teszik ezt a fotót rejtélyessé, sejtelmessé. Szerintem ezért lett népszerű és én is ezért szeretem.

Ha kedvet kaptál a fotóimhoz, itt nézheted meg a publikált képeimet: https://www.facebook.com/balazsphoto/photos_stream

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Kapcsolat

Üzenet elküldése

Köszönöm a megkeresést! Az üzenet sikeresen elküldésre került, hamarosan válaszolok. A küldés során hiba történt, kérlek próbáld meg újra.