Séta a Várbazárban

Ahogy egy előző post-ban is említettem, hogy sokszor jól esik munka után sétálni egyet, és fotózni csak úgy. Persze ilyenkor is van előre kigondolt elképzelés: milyen jellegű képeket szeretnék készíteni, pontosan hol, milyen időszakban, milyenek lesznek a várható fényviszonyok. Ha megvan a koncepció, akkor végiggondolom, hogy cél elérése érdekében milyen felszerelést vigyek magammal, ami két dolog miatt is fontos. Egyrészt ismerve a nálam lévő technika lehetőségeit, pontosan tudom, adott gép-objektív párossal milyen képkivágásban, látószögben, mélységélességben gondolkozhatok, így az egyes témákat már e szerint választom meg, és nem az köt le, hogy egy másik felállásban milyen eredményt érnék el. Persze vannak szituációk amikor többféle setup-ra is szükség van egyidejűleg, ilyenkor két gépet viszek magammal, annyi féle objektívvel amire a témához szükség van – de egy délutáni séta nem feltétlenül ilyen 🙂 A másik ok a felszerelés tömege, ami állvánnyal együtt akár bőven több kiló is lehet.

Ez volt az első alkalom, hogy meglátogattam ezt a helyszínt. Mivel korán lemegy a nap, túl sok időm nem volt, szűk 1 órát töltöttem ott és addigra már bőven besötétedett… Íme:

 

Kapcsolat

Üzenet elküldése

Köszönöm a megkeresést! Az üzenet sikeresen elküldésre került, hamarosan válaszolok. A küldés során hiba történt, kérlek próbáld meg újra.