The Lion City

Év elején úgy döntöttünk, hogy idén kicsit előre hozzuk a nyaralást, és a szokásosnál jóval távolabbi célpontot nézünk ki. Így esett a választás Délkelet-Ázsiára, azon belül is Szingapúrra, valamint Indonéziára. A két ország merőben eltérő történelmében, kultúrájában, építészetében, ezáltal fotós szempontból is nagyon izgalmasnak és változatosnak ígérkezett a kaland. Néhány fotót osztottam már meg facebook-on és instagram-on is, azonban ez csak a jéghegy csúcsa…

Az utazás első állomásaként Szingapúr nyüzsgő, modern városállamát vettük célba. Mivel első alkalommal jártam Ázsiában, így az elején minden új, szokatlan, néha meglepő vagy meghökkentő volt, de mégis az építészet, a város tisztasága, kiegyensúlyozottsága nyűgözött le a leginkább az itt töltött másfél nap során. A rendelkezésre álló időbe – amennyire lehetett – besűrítettük a város legfontosabb látványosságai: világosban és sötétedés után egyaránt bejártuk a város központját, a Marina Bay-t, az azt körülvevő lenyűgöző kertet, ellátogattunk a Sentosa-sziget csodás tengerpartjára, a világ egyik legszebb akvárium együttesébe, a kínai negyedbe, hogy csak a leglátványosabb helyeket említsem – de beszéljenek inkább a képek helyettem.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Kapcsolat

Üzenet elküldése

Köszönöm a megkeresést! Az üzenet sikeresen elküldésre került, hamarosan válaszolok. A küldés során hiba történt, kérlek próbáld meg újra.